Thursday, May 23, 2013

MAGIC ROTI NAAN @ NAAN CHEESE




MAGIC ROTI NAAN @ NAAN CHEESE



“WAJIB ADA MAGIC PAN TAK PERLU GUNA TEMPAYAN SUNGGUH MUDAH MEMBAKAR ROTI NAAN DENGAN are MAGIC PAN,FEW MINIT SUDAH SIAP DI BAKAR DENGAN RATANYA.SEBAB MAGIC PAN ADA PENUTUP MAGNET KEDAP UDARA MEMBANTU MEMASAK ROTI DENGAN SERATANYA.”
UNTUK DAPATKAN KATALOG MAGIC PAN,ATAU INGIN MEMBUAT PESANAN SILA WHATAPPS 0197520302         PN WAN ARFAH ATAU CALL 0388612243
                       
BAHAN-BAHAN(6-10 KEPING SEDERHANA BESAR)
1.375 G Tepung Gandum
2.125 G Tepung Naik Sendiri
3.125 Ml Plain Yogurt 
4.½  Sudu Serbuk Yeast ( Rendam Dlm ½ Cawan Air Suam)
5.1 Camca Butter 
6.1 Sudu Gula
7.Sedikit Garam
8.Sedikit Air Tambahan Jika Perlu


UNTUK NAAN CHEESE
·      Grated Cheese
·      Gula

CARA-CARA
1.Rendam Terlebih Dulu Yis Didalam Cawan Berisi Air Suam2 Kuku. Tunggu Sehingga Yis Timbul.
2.Ayak Kedua2 Tepung Tepung Gandum, Tepung Naik Sendiri Masuk Kedalam Mangkok Uli Yg Besar, Campurkan, Gula Garam Dan Butter Dan Digaul Rata.
3.Masukkan Yeast Dan Yogurt, Uli Sehingga Sebati Dan Lembut, Masukkan Air Sedikit Demi Sedikit Jika Perlu (If Adunan Terlalu Kering)
4.Uli Sehingga Agak Lembut, Dan Bulat2kan Untuk Diperam Seketika       (Sampai Kembang Dan Gebu)
5.Canai Leper, Dan Bakar Atas Kuali (Prefferable Non Stick Magic Pan) Leper Tanpa Minyak, Api Kecik, Tunggu Sampai Kembong2 , Baru Terbalikkan


UNTUK NAAN CHEESE:
Setelah Canai Leper, Taburkan Cheese Dan Gula

NOTE: -
Apabila Mencanai Leper Jangan Terlalu Nipis, Sedang2 - Apabila Bakar Biasanya Ia Akan Mengelembung, Pastikan Api Kecik, Dan Terbalik2kan Naan Jika Perlu - Plain Naan: Sedap Dimakan Bersama Kheema Daging,Kari,Dalca,Sambal Tumis, Yogurtmint Dan Macam2 Lagi - Naan Cheese: Sedap Dimakan Begitu Saja...Bebudak Mesti Suka, Ada Jugak Yg Gantikan Cheese Dgn Butter, Coklat Spread, Dll.

No comments:

Post a Comment