MAGIC ROTI NAAN @ NAAN
CHEESE
“WAJIB ADA MAGIC PAN TAK PERLU GUNA TEMPAYAN SUNGGUH MUDAH MEMBAKAR
ROTI NAAN DENGAN are MAGIC PAN,FEW MINIT SUDAH SIAP DI BAKAR DENGAN RATANYA.SEBAB
MAGIC PAN ADA PENUTUP MAGNET KEDAP UDARA MEMBANTU MEMASAK ROTI DENGAN SERATANYA.”
UNTUK DAPATKAN KATALOG MAGIC PAN,ATAU INGIN MEMBUAT PESANAN SILA WHATAPPS 0197520302 PN WAN ARFAH ATAU CALL 0388612243
BAHAN-BAHAN(6-10 KEPING
SEDERHANA BESAR)
1.375 G Tepung
Gandum
2.125 G Tepung Naik
Sendiri
3.125 Ml Plain
Yogurt
4.½ Sudu Serbuk Yeast ( Rendam Dlm ½ Cawan Air
Suam)
5.1 Camca
Butter
6.1 Sudu Gula
7.Sedikit Garam
8.Sedikit Air
Tambahan Jika Perlu
UNTUK NAAN CHEESE
· Grated Cheese
· Gula
CARA-CARA
1.Rendam
Terlebih Dulu Yis Didalam Cawan Berisi Air Suam2 Kuku. Tunggu Sehingga Yis
Timbul.
2.Ayak
Kedua2 Tepung Tepung Gandum, Tepung Naik Sendiri Masuk Kedalam Mangkok Uli Yg
Besar, Campurkan, Gula Garam Dan Butter Dan Digaul Rata.
3.Masukkan
Yeast Dan Yogurt, Uli Sehingga Sebati Dan Lembut, Masukkan Air Sedikit Demi
Sedikit Jika Perlu (If Adunan Terlalu Kering)
4.Uli Sehingga Agak Lembut, Dan Bulat2kan Untuk Diperam Seketika (Sampai
Kembang Dan Gebu)
5.Canai Leper, Dan Bakar Atas Kuali (Prefferable Non Stick Magic Pan)
Leper Tanpa Minyak, Api Kecik, Tunggu Sampai Kembong2 , Baru
Terbalikkan
UNTUK NAAN CHEESE:
Setelah Canai Leper, Taburkan Cheese Dan Gula
NOTE: -
Apabila Mencanai Leper Jangan Terlalu Nipis, Sedang2 -
Apabila Bakar Biasanya Ia Akan Mengelembung, Pastikan Api Kecik, Dan
Terbalik2kan Naan Jika Perlu - Plain Naan: Sedap Dimakan Bersama Kheema Daging,Kari,Dalca,Sambal Tumis, Yogurtmint Dan Macam2 Lagi - Naan Cheese: Sedap Dimakan
Begitu Saja...Bebudak Mesti Suka, Ada Jugak Yg Gantikan Cheese Dgn Butter,
Coklat Spread, Dll.
No comments:
Post a Comment